Lifestyle 

Валежите спират, южнякът пак задухва. Градусите поемат към 20-те

Днес валежи над страната не се очакват, а синоптиците обещават слаб южен вятър.

В планините и планинските райони, където ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, отново ще се затопли.

В равнинната част от страната ще има ниска облачност, която от ден в ден ще се задържа все по-дълго. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има в следобедните часове.

Максималните температури ще бъдат предимно между 15 и 20 градуса, минимални – между 6 и 11.

По Черноморие ще е предимно облачно сутринта. До обяд облаците ще се разкъсат, а максималните температури остават пролетни – 18-19°.

В планините петък ще е предимно слънчев. Вятърът е слаб до умерен от юг-югозапад. Максимални температури ще са межда 7 и 13 градуса.

Няма изгледи за валежи през почивните дни. В източната половина от страната вятърът ще бъде от южната четвърт, предимно слаб. В планините и планинските райони, където ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, отново ще се затопли.

В равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла, която в отделни райони ще се задържа по-дълго и там дневните температури ще остават до около 12°. В останалата част от страната, където в следобедните часове ще има и слънчеви часове, максимални температури – между 15° и 20°.

В понеделник южният вятър временно ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, с повишена вероятност за превалявания, на повече места в южните райони от страната.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 17 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook