Горещо 

Транспортният бос Рончев: Не съм престъпник! Мегз иска да ме натопи

Румен Рончев се изправи преди минути пред съда, за да бъде разгледана мярката му за неотклонение. Рончев е заподозрян за застрахователна измама, като преди два дни бе викнат на разпит и незабавно след това арестуван. Обект на престъпление в колата – Mercedes GL на Миглена Каканашева – Мегз, пише Trafficnews.bg.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка „задържане под стража“, като държавният обвинител посочи, че са налице всички предпоставки за арест. Срещу Рончев има две обвинения – за обсебване и за кражба, като според българското законодателство и двете са тежки умишлени престъпления. Това беше посочено и като лоши характеристични данни, което значи, че мъжът може да извърши ново престъпление. От друга страна мъжът е бил реабилитиран, след като е имало висящо дело за кражба.

Отново според прокурора стана ясно, че има достатъчно основания, да се счита, че Рончев е съпричастен към застрахователната измама в особено големи размери, въпреки че самия Рончев посочи в кулоарите на съда, че Мегз се опитва да го натопи.

Според адвоката на Рончев Пламен Бончев няма доказателства джипът да е бил даван на Рончев или той да го е карал или експлоатирал по друг начин. Рончев не бил карал колата до сервиз или до дома на Лесов, братовчедът на Мегз, за които също има данни да е съпричастен по казуса.

Защитникът посочи, че разследването се крепи на свидетелски показания „говори се, че се носи слух“, като никой нито е видял, нито е разбрал за деянието. Той дори обвини свидетелите, че са лансирали такива тези, тъй като „имат интерес да дадат такива показания“.

Адвокат Бончев развенача и сериозността на предишните обвинения, като посочи, че клиентът му бил обвинен за кражба на два спойлера от паркинг на голям магазин.

Той допълни, че сериозни доказателства по настоящото производство няма, както и че клиентът ми има бизнес и 200 работника, които разчитат на него. Ролята му на баща на 17-годишното му дете, също бе използвана като атестат, че той трябва да е на свобода и да се грижи за него, като всички тези фактори означават, че той няма и да се укрие. Той отишъл сам в Криминална полиция на разпит, а днес трябвало да лети за Брюксел, за да подкрепи превозвачите. Позовавайки се на това, Бончев поиска по-лека мярка „подписка“.

Румен Рончев пък бе къде-къде по-лаконичен в съдебна зала и промълви само „Не съм престъпник. Искам по-лека мярка!“.

Към момента съдебния състав заседава, за да прецени каква мярка за неотклонение да бъде наложена на ранспортния бос.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 206 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook