Lifestyle 

Тихо, облачно, с нетипични за зимата градуси – такова ще е времето

И тази седмица времето ще се задържи без съществена промяна – ще остане почти тихо, предимно облачно и мъгливо.

Вероятност за съвсем слаби превалявания има на места в източните райони. Минималните температури днес, а и във вторник, ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 3° и 8°.

През нощта срещу сряда ще се появи слаб западен вятър, а в сряда ще стане от запад-северозапад и в по-голямата част от страната ще се усили до умерен.

Видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса, в отделни райони временно и ще намалее, но преди обяд на изолирани места в Североизточна България е възможно слабо и за кратко да превали. Дневните температури ще се повишат, като максималните ще бъдат от 7 до 12 градуса, на места северно от планините и малко по-високи.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса. През деня облачността ще бъде средна и висока. Ще духа слаб, северно от планините до умерен вятър от юг. Дневните температури ще се повишат още и ще са от 9 до 14 градуса, на места северно от планините до около 15.

Динамично време сочат предварителните прогнози НИМХ за периода между Коледа и Нова година.

След временно понижение и възможни превалявания от дъжд и сняг непосредствено след Коледа, в последните дни на годината е вероятно редуване на затопляне и променливо време.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 17 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook