Клюки от България 

Татяна Лолова се поболя след смъртта на мъжа си

Татяна Лолова се сринала психически и физически след внезапната загуба на съпруга си Светослав Светославов – Славе. Художникът почина след неравна битка с най-коварното заболяване на съвремието – рака.

Преди малко повече от година лекарите поставили на Славе една от най-тежките онкодиагнози, при която операцията е невъзможна и болестта прогресира изключително бързо – рак на панкреаса. За заболяването му знаели само малцина приятели, а самата актриса спестила тежката вест даже на най-близките си колеги в бранша.

В разгара на лятото състоянието на художника рязко се влошило, но въпреки това Лолова не отказала поетите си вече ангажименти. С огромно притеснение дали ще го завари жив, като се върне, тя отишла на фестивала „Арт поток“ в Царево, където Светослав много искал да я придружи.

Здравословното му състояние обаче не позволило, а след като се прибрала у дома, комедиантката значително разредила изявите си, за да бъде повече време с него.

Навръх Коледа обаче Славе издъхнал в ръцете ѝ, а смъртта му я сринала до основи. „Молим се за нейното здраве“, пишат нейни колеги във „Фейсбук“ и коментират, че доскоро жизнената Лолова вече нямала никакви сили. „Душата ми плаче. Случи се най-лошото. Не знам как ще продължа да живея без Славето“, споделила 84-годишната звезда пред свои близки.

Скоро Лолова ще закръгли 85 години, а от Сатиричния театър ѝ готвят специална изненада, с която да почетат голямата актриса. Тя обаче не знаела дали изобщо ще ги уважи с присъствие и въобще не мислела за личния си празник. „Искам време да се настрадам“, споделя съсипаната Лолова.

Татяна и Славето се запознават преди 55 години. Той е дългогодишен театър-майстор, който в последното десетилетие замени сцената с четка и статив. Среща любовта на живота си по най-тривиалния начин – в театъра.

Тогава решил да си направи шега с Лолова, която едва не паднала от стола заради него, а след този майтап двамата разбрали, че са един за друг. В момента кураж на артистката да продължи да живее давали само внуците ѝ Сава и Матео, които споделят, че са имали най-невероятния дядо на света.

Facebook коментари
(Visited 410 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook