Lifestyle 

Студът си отива, сменят го валежи от сняг и дъжд

В Западна и Източна България ще завали сняг, в крайните южни райони валежите ще са от дъжд.

Преди обяд в Западна България ще завали слаб сняг, по-късно след обяд ще се усили и ще обхване и централните части на страната, докато в крайните южни райони снегът ще преминава в дъжд.

Вечерта ще завали и в Източна България – предимно дъжд, в Лудогорието и Добруджа – дъжд и мокър сняг.

В районите, в които има снежна покривка и валежът е от дъжд, ще има условия за заледявания, предупредиха синоптиците от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от юг, в западните райони ще е слаб, в централните, източните и северно от планините – умерен до силен. С него дневните температури ще се повишат, а през нощта срещу четвъртък в Източна България затоплянето ще продължи.

Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°.Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца.

С приближаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно.

През деня ще е почти без валежи, но вечерта, първо в южните райони ще започнат валежи от дъжд. Ще духа до силен вятър с южна компонента, който ще повиши температурите и максималните ще са 3°-6°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но вечерта ще се усилва. Над планините ще е облачно.

От запад преди обяд ще започнат слаби валежи от сняг, които след обяд ще се усилват, вечерта и през нощта срещу четвъртък ще достигнат и планините в Източна България.

Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд ще е силен в планините в източната половина на страната бурен, вечерта и през нощта срещу четвъртък още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook