Lifestyle 

Студът дойде, чакаме и сняг да завали! До студентския празник – мразовито с 2°C

Тази сутрин ще остане студено, с температури около и под нулата, а през деня ще се появи слаб вятър и температурите ще се повишат, макар само до 2-3 градуса.

Облачността ще се увеличи и ще бъде значителна, но до привечер ще остане без валежи.

В планините ще е студено и ветровито. Скоростта на вятъра по високите части на планините, особено в Западна Стара планина, ще е около 100 километра в час. Валежи днес не се очертават, но облачността постепенно ще се увеличава. Температурите по високото ще са около нулата, в ниското и по курортите – до 5 градуса.

Край Черноморието – рехава облачност в рамките на деня. Температурите там ще са с най-високи стойности – около 10-11 градуса.

Във вторник и сряда над Балканите ще премине студен атмосферен фронт. От север на юг над страната ще завали дъжд, който с падането на температурите ще преминава в сняг.

Вятърът ще е силен в Дунавската равнина – със скорост около 50 километра в час. Снежната покривка в равнините ще е под 10 сантиметра, в планинските райони – по високите части на Западна и Централна Стара планина, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи – до 20-25 сантиметра.

Още в сряда валежите навсякъде ще спират. Облачността ще започне да се разкъсва, макар че сутринта ще е мъглива. Дневните температури и в сряда, и в четвъртък ще са със зимни стойности – около 3-4 градуса.

Метеоролозите от НИМХ предупреждават, че до 6 декември се очакват валежи от сняг, както и застудяване. Голямото мръзнене около Никулден ще се задържи и за студентския празник 8 декември.

Валежите на места в Северна България и по високите полета на Западна България ще се примесват и ще преминават в сняг, но заради голямата динамика на атмосферата и редуващите се чести колебания на температурите, снежна покривка няма да се задържа.

В края на десетдневието отново предстоят валежи, този път предимно от дъжд.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 17 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook