Клюки от България 

Страшна трагедия: Ампутираха двата крака на 20-годишното момиче от катастрофата с колата, шофирана от Дивна

Ампутирали са двата крака на 20-годишната приятелка на Дивна, след като русенската певица катастрофира с автомобила си „Тойота Корола“ край село Българене, по пътя Русе-София. Това пише днес „Телеграф“. Певицата е без наранявания.

Зверската катастрофа е станала в понеделник около 13 ч. Двете момичета пътували от родния град на певицата Русе към София. Малко след с.Българене Дивна започнала да изпреварва друга кола. Изведнъж обаче изгубила контрол над возилото, излетяла от платното вляво по посоката си на движение и се забила в мантинелите.

Ударът е бил жесток, пожарникари са рязали колата, за да извадят пътничката, която е била с два счупени крака. Първоначално пострадалата е откарана в плевенската болница, а след това е транспортирана към София.

По време на вчерашната оперативка в плевенската болница е било докладвано, че се е наложила ампутация на двата крака на пътничката. Направената алкохолна проба на Дивна била отрицателна.

„Не е станало в нашето село, а до следващото – Деляновци, което е към община Свищов. Ние само чухме сирените на линейките“, разказа кметът на село Българене Симеонка Мусакова. Екип на вестника се опита вчера да се свърже два пъти с Дивна – първия път телефонът й даваше свободно, но никой не вдигна, а втория път затвори.

Жена от съседното село Деляновци, която всеки ден пътува по този път, разказва, че в понеделник времето било слънчево, а следващия ден се изсипал големият дъжд.

„Минах оттам около 16 ч., видях, че мантинелата е съборена и имаше сребриста кола. След мантинелата има леко дере, може би високо около половин метър, в което колата беше паднала. Мислехме, че шофьорът е заспал“, спомни си свидетелят.

Според жената участъкът, на който излетяла колата, е прав. По случая са назначени технически експертизи, които трябва да установят как е станала катастрофата и с каква скорост се е движел шофьорът.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 1 228 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook