Клюки от България 

Стана ясно защо бг митничари проверили Наоми Кембъл на Летище София

Многото куфари на Наоми Кембъл и екипа й станали причина да проверят багажа й след пристигането на световноизвестния модел на Летище София. От Агенция „Митници” вчера коментираха случката. Според митницата багажът на Наоми бил проверен на случаен принцип. Проверката била рутинна и част от задълженията на миническите служители. Няма постъпило опакване от г-жа Кембъл, коментираха още от АМ.

Според запознати митничарите отвории само един куфар на звездата, а останалите пуснали през скенер. До пререкания на моделката и хората й със служители не се е стигнало. От екипа й обаче се притеснили, че могат да ги забавят, и веднага започнали да звънят по телефона на някого. Но още докато текли разговорите, проверката приключила. Всичко отнело не повече от десетина минути. Наоми обаче била доста разочарована и веднага се оплакала на домакините си от бъгарската страна, които дошли да я посрещнат на летището.

Според публикации в британските медии, Наоми Кембъл коментирала пред свои приятели, че е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари, пише „Телеграф”.

На 19 май Кембъл пристигнала у нас за снимките на реклама. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът й на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Източници твърдят, че 52-годишната манекенка е била „много разстроена“ от случилото се и била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване защото е чернокожа.

„Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София“, разказа пред „Дейли мейл“ приятел на модела.

„От Летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно“, заявиха от своя страна представителите на столичната аерогара.

Facebook коментари
(Visited 34 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook