Lifestyle 

Сряда започва с хладен полъх

Времето днес ще бъде слънчево, особено в западната половина о страната. На юг, по границите с Турция и Гърция, е възможно да превали, ще остане облачно.
Трайни и слаби превалявания са възможни днес само по планините и на места в източните райони. Не се очаква днес да има съществени валежни количества.

Днес ще бъде малко по-топъл ден от вчера. Като цяло обаче температурите в страната падат. Днес максималните стойности ще варират от 12-13 градуса до 17-18, предаде Bulgaria ON AIR.

В планините вчера дори преваля сняг и има нова снежна покривка от няколко сантиметра. През днешния ден по планините ще има и слънце и облаци. Вятърът ще е умерен от северозапад, а температурите ще са отрицателни, обясни в „България сутрин“ синоптикът Симеон Матев.

През следващата седмица понижението на температурите ще продължи. В четвъртък и петък максималните стойности ще са от 7-8 градуса до 12-13. Сутрешните температури и в петък и в събота пък ще бъдат отрицателни.

В края на седмицата започва постепенно повишение на температурите. И през четирите дни до края на седмицата пък ще има заоблачаване най-вече над източната половина от страната. За сметка на това над западните райони ще бъде слънчево.

През април пък ще се запази тенденцията за по-сухо време. Първите 3-4 дни ще започнат с температури между 18 и 20 градуса.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари
(Visited 26 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook