Горещо 

Срамна правописна грешка втрещи цяла България навръх първия учебен ден

Грешка при изписването на името на страната ни на първия учебен ден при посрещането на ученици в Свищов стана повод за бурни реакции в социалните мрежи. В надпис вместо България е написано „Балгария“ – с „а“ вместо с „ъ“.

Снимката с надписа за една нощ обиколи социалните мрежи и предизвика вълна от коментари. Тя е направена в Средно училище „Николай Катранов” в Свищов в първия учебен ден. Надписът е за второкласниците, водени от началния учител Снежана Блажева – педагог с над 30 години стаж. А човекът, споделил и коментирал снимката, е Иван Калчев – еколог в община Свищов.

Оказва се, че надписът е сгрешен още в местна книжарница, при подготовката на материали за първия учебен ден.

„Това е техническа грешка от моя страна, за която се извиних на г-жа Блажева. И който не работи, той не греши. Разбрах след това, но явно и те не са го доогледали, щом са го закачили на стената. Не искам да прехвърлям топката“, обясни Мария Топалова, служител в книжарницата.

След вдигналия се шум около сгрешения надпис от община Свищов ръководството на училището и родители застанаха зад учителката. А, мъжът, който бе един от първите, споделил снимката със сгрешения надпис, се извини.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 40 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook