Клюки от България 

Срам: Мими Иванова и Развигор Попов с унизителни пенсии!

Голямата Мими Иванова и съпруга й Развигор Попов са поредното доказателство за абсурда в държавата ни. Поп певицата Мими Иванова и композитора Развигор Попов са с унизително ниски пенсии. Композиторът взима 70 лева пенсия, а съпругата му точно-200.

Двамата признаха, че с нетърпение очаквали коледните надбавки, за да си напазаруват.Въпреки че с тях едва ли ще докарат пищна трапеза за светлия християнски празник.

Половинката на Мими Иванова не веднъж е споделял, че го е срам да казва, че е пенсионер. Той е такъв от 12 години и е безкрайно обиден, че държавата е оценила на толкова дългогодишния му труд.

Дереджето му било такова, защото и той попаднал в списъка с артисти, чийто трудов стаж се „изпари“ от архивите на Концертна дирекция.

Попов искал да се бори за нормална пенсия, но след консултация с адвокати разбрал, че каузата е загубена, пише „Ретро”.

„Ако заведем с колективна искова молба дело в съда, лесно ще докажем стажа си, понеже през цялото това време сме били публични лица и всички българи са ни аплодирали по време на непрекъснатите концертни турнета.

Абсурдно е да се смята, че хем сме били на сцената, хем по същото това време през тези години не сме работили нищо и не сме си плащали вноски за пенсия. За съда ни е нужен единствено документ от работодателя, че архивите са унищожени. Да, но тук се появява друг абсурд.

Работодателят – Министерството на културата, отказва да ни издаде такъв документ, понеже част от архивите са се позапазили в окаяно състояние.

При това положение съдът няма да приеме молбите ни, дело няма да има и всички ние ще пием по една студена вода“, коментира с огорчение Развигор.

Положението на Мими Иванова не е по-различно. Но звездното семейство е доволно, че все ходи по концерти, за да закърпи бюджета си.

Отскоро със съпруга ѝ си докарвали и допълнителни пари от частните си школи. „Аз имам певческа, Развигор – актьорска. Но помислете за хората, които няма откъде да имат приходи. Жалко е“, споделя Мими.

Източник: kluiki.ws

Facebook коментари
(Visited 1 614 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook