Lifestyle 

Снегът все пак ще завали – от събота! Дотогава облачно, градусите се смъкват

Днес облачността над страната ще бъде променлива, в източните райони значителна. По Черноморието ще превали, но съвсем слабо. Ще духа слаб вятър от изток.

Понижението на температурите ще продължи, като минималните ще са от нула до 5 градуса, само на югоизток до около 7. Дневните стойности ще бъдат от 7 до 12.

В петък минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4, по Черноморието до около 8, а дневните в интервала от 7 до 11 градуса.

Променлива облачност ще има на изток, а над западните райони ще бъде слънчево, но ще има места с утринни мъгли, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В събота облачността над странатаще бъде значителна. На места ще превали слабо: в низините слаб дъжд, а в планините – сняг. Валежите в повечето места няма да бъдат съществени. Слаб сняг е възможно да прехвърчи и по по-високите места в Предбалкана и високите полета, но снежна покривка няма да се образува.

Минималните температури ще бъдат от минус 1 до 4, а дневните – от 3 до 8 градуса.

В неделя ще бъде слънчево, сутринта – студено, с температури от около минус 4 до плюс 2-3 градуса. През деня температурите ще останат между 3 и 8 градуса. Ще продължи да духа предимно слаб вятър от изток-североизток.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 13 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook