Lifestyle 

Снегът ще ни споходи! Синоптиците от НИМХ прогнозираха с точност кога

Предстоят още 2 дни спокойно есенно време, но после предстои съществена промяна.

Днес мъглите и ниските облаци ще се задържат на много места в низините и западната половина на страната. Ще бъде почти тихо, в планините и по високите места — ясно.

Минималните температури сутринта ще са от около минус 2 до плюс 4 градуса. В Североизточна България ще духа слаб вятър от югозапад.

През деня в полупланинските райони, в планините и по-високите части на Източна България, както и Предбалкана ще бъде слънчево, с по-високи температури — от 10 до 14 градуса.

В низините и някои котловини ще остане мъгливо или с ниски облаци през голяма част от деня и там температурите ще бъдат по-ниски, до около 5-6 градуса.

В събота ще започне промяна на времето. Минималните температури ще бъдат около и малко над нула градуса. Мъглите през деня ще се разсеят, а облачността ще започне да се увеличава. Максималната температура ще бъде от 7 до 12 градуса.

В неделя от север ще прониква по-студен въздух и температурите през деня в неделя ще се понижат. Ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу понеделник ще обхванат повечето райони на страната.

В понеделник ще бъде облачно, с превалявания, които по високите полета и части от Северна България е възможно да преминат в сняг. В София също дъждът ще преминава в сняг., възможно е и да се образува снежна покривка, коментират синоптиците от НИМХ.

Източник: marica.bg

Facebook коментари
(Visited 13 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook