Lifestyle 

Снегът продължава да се сипе, температурата пада рязко!

Атмосферното налягане бързо ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца. През нощта ще е облачно, с валежи от сняг, по-значителни в централните и източните райони на Дунавската равнина. Ще продължи да духа умерен, в Източна България – силен, северен вятър и там ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са от минус 4 до 1 градуса.

Преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Най-късно валежите ще спрат в крайните източни райони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух и максималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, прогнозират от НИМХ.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0-3 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от север-североизток, който постепенно ще започне да отслабва. Максимална температура на 1200 метра – около минус 7 градуса, на 2000 метра – минус 12 градуса.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook