Клюки от България 

След 2 години дела: Продадоха дома на Тодор Колев

Домът на покойния любимец Тодор Колев най-после е продаден. Заради жилището наследниците на големия комик се съдиха цели 2 г. Миналото лято Софийският районен съд успя да раздели имотите и даде апартамента в столичния квартал „Лозенец“ на децата му, а подземния гараж – на вдовицата му Мария.

Впоследствие стана ясно, че синът на актьора – музикантът Александър Колев, е пожелал да получи дела си в пари и кака му – актрисата Албена Колева, му е изплатила сумата от 88 133 лв., както пише в решението на съда. Така звездата на Народния театър и съпругът й художникът Венци Кулев са станали собственици на имота от 86 кв.м, оценен на 239 000 лв., пише „Телеграф“.

На 3 април 2020 г. артистичното семейство е продало дома на звездата от „Опасен чар“, „Господин за един ден“ и „Двойникът“. Купувач е 27-годишна жена, която се е сдобила и с 500 кв. дворно място. Албена Колева и мъжът й са купили и двете жилища на комика в столичния квартал „Зона Б-18“, още докато той беше жив. Те се водят ателиета от по 70 кв. м и се намират на 13-ия етаж.

Първата сделка е с дата 27 декември 1999 г., а другата – на 24 февруари 2000 г. Артистичното семейство е платило общо 32 000 лв. за имотите. В единия апартамент доскоро живееше внучката на големия актьор Теодора, която е кръстена на него. В началото на миналата година тя се омъжи за приятеля си художника Джоузеф Гуд, а през май т.г. роди дъщеричка Джейна.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 40 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook