Клюки от България 

След 16 години спекулации мъжът на княгиня Калина разкри истината за носа ѝ

Всяка публична поява на княгиня Калина предизвиква истинско недоумение сред публиката, а екстравагантността й граничи със скандал. От 16 години щерката на Симеон II показва все по-изтънен и чип нос, а шегаджии с пиперлив език я сравняват ту с обезобразения от пластични операции поп крал Майкъл Джексън, ту със злодея Валдемор от фантастичната сага „Хари Потър”, който няма нос и прилича на змия.

Причината носът на Калина да пострада жестоко обаче се оказа не манията й по пластични операции, както пише испанската жълта преса, а тежка лекарска грешка, допусната в далечната 1999 г. Това разкри тези дни мъжа на Калина Китин Муньос пред испанското сп. „Ола”. Някога миловидната дама със синя кръв постепенно се преобрази с куп операции, на които се подложи.

За първи път Калина се появи с опериран нос на сватбата си с мореплавателя Антонио Муньос Валкарсел, по-известен като Китин, през 2002 г. в резиденция „Царска Бистрица”. Издокарана в българска национална носия, царската щерка за първи път озадачи с несполучливата си ринопластика. Оттогава Калина изглежда все по-измъчена и болнава, а испанските издания буквално се подиграват на царската щерка. Съпругата на пътешественика Китин Муньос се превърна в лесна мишена на местните таблоиди, които след всяка нейна публична поява гадаят дали изчезващият й нос се дължи на намесата на калпав хирург или на злоупотреба със забранени субстанции. Тъй като кокаинът се смърка през ноздрите, честата му употреба може да разруши носната преграда и необратимо да я увреди. Самата Калина избягва да се появява на публични места именно заради втренчените погледи, които понася. Принцесата предпочита да стои далеч от прожекторите, въпреки че испанските папараци редовно я преследват по петите.

Заради многобройните лъжи за пластичните операции, на които Калина се е подлагала, нейният съпруг Китин реши да наруши дългогодишното мълчание и да сложи край на зловредните коментари. Мъжът на българската принцеса за първи път разкри истинската причина за проблемите на Калина с носа й.

„Касае се за медицински проблем. Когато е била в колежа на 8 години, тя си е счупила два зъба. През 1999 г., докато изучава изкуство в Лондон, Калина отишла при зъболекар, който да облече проблемните резци. За лош късмет обаче зъболекарят е пробил твърде много основата на челюстната кост и я е увредил необлатимо”, разказва Муньос.

Лекарската грешка причинила сериозни проблеми, остро възпаление и вирусна инфекция, което довело до нова интервенция. През 2000 година, по време на експедиция на пътешественика, на която Калина го придружавала, инфекцията се възобновила. Един от моряците я посъветвал ежедневно да прави гаргара и да се жабури с морска вода, смесена със сладка. Болките в носа на Калина обаче продължили, а лодката им била в открито море. „Наложи се да приеме антибиотик и болкоуспокояващи. Нямаше възможност за помощ или да отиде в болница. Условията в морето причиниха жестоко обостряне на инфекцията, състоянието й много се влоши, като възпалението засегна и част от окото й. Трябваше бързо да се върнем на сушата и ние го направихме. По спешност тя бе оперирана, като приоритет бе премахването на инфекцията, което причини увреждания от естетичен характер, които в този момент нямаха никакво значение. Най-важното нещо бе да се спасят окото и носа й. Това е истината за проблема и състоянието на носа на княгиня Калина. Внасям това уточнение с омерзение, защото ми е болно и обидно толкова години да чета безобразни лъжи и грозни думи по адрес на съпругата си”, разкри пътешественикът.

Двамата с царската щерка ограничили публичните си изяви само до събития, свързани с изследванията, които правят. Китин и Калина мълчали дълги години, тъй като смятали, че деформирания й нос бил „личен въпрос” и се заканват от тук нататък да съдят всеки, дръзнал да спекулира с причината за смущаващата й визия. „Може би нашата грешка е, че не съобщихме това по-рано, тъй като става дума за строго личен въпрос. Но пък допуснахме да виждаме как се омаловажава и фриволизира един толкова сериозен здравословен проблем”. Днес здравословното състояние на Калина е чудесно. Тя тренира поне пет пъти седмично, храни се пълноценно и е пълна с енергия – „нещо, което се отразява не само на добрия й мускулен тонус, но и на красивото й лице”, пише Уикенд.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 126 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook