Клюки от света 

След 15 години тя измести Жизел Бюндхен от върха

Американката Кендъл Дженър сложи край на 15-годишната доминация на бразилската красавица Жизел Бюндхен в класацията на списание „Форбс“ за най-високоплатени модели в света – постижение, свидетелстващо за нарастващата мощ на влиятелните звезди в социалните медии, предаде Ройтерс.

Същевременно в годишния списък за първи път намери място модел размер плюс в лицето на Ашли Греъм. Кендъл Дженър е начело в класацията с приходи от 22 милиона долара за периода на отчитане между 1 юни 2016 и 1 юни 2017 г.

При съставянето на класацията „Форбс“ отчита печалбите за посочения период от основната дейност на моделите, както и странични приходи от рекламни кампании, като лица на брандове и други. Кендъл Дженър е сред най-търсените модели в света заедно със сестрите Джиджи и Бела Хадид и е сред най-следваните знаменитости в социалните мрежи – само в Instagram последователите са над 84 милиона.

Мнозина обаче поставят под въпрос заслугите на модния подиум на 22-годишната манекенка и се питат дали успехите не са плод единствено на маркетинговия нюх на семейство Кардашиян/Дженър. Кендъл Дженър е дъщеря на матриарха на клана Крис Дженър и на бившия олимпийски атлет Брус Дженър, сега Кейтлин Дженър, и е полусестра на риалити звездите, сестрите Кардашиян.

Преди през 2009 г. да започнат изявите на модния подиум, Кендъл се прочува с участието си в семейното риалити шоу. Телевизионната програма е само част от бизнес империята на Кардашиян/Дженър, оценена на 100 милиона долара и изградена благодарение на остър маркетингов нюх и солидно присъствие в социалните мрежи.

Благодарение на изявите си на модните подиуми и влиянието си в социалните медии, Кендъл Дженър успя да лансира собствена линия облекло и да сключи договори с водещи брандове като „Адидас“ и „Есте Лаудер“. След 15 години на върха 37-годишната бразилка Жизел Бюндхен отстъпи на втора позиция сред най-високоплатените модели в света.

Печалбите й за периода на отчитане възлизат на 17,5 милиона долара. За първи път в класацията намери място Криси Тийгън, известна не само с изявите си на модните подиуми, но и в социалните мрежи. 31-годишната съпруга на певеца Джон Леджънд заема третото място с приходи от 13,5 милиона долара.

След 16-години като модел, пищната красавица Ашли Греъм попадна за първи път в годишната класация на сп. „Форбс“. Греъм – първият модел размер плюс, украсил корицата на сп. „Спортс илюстрейтид“, също се радва на огромна последователска маса в социалните мрежи и ги използва като платформа в защита на дамите с пищни форми.

Приходите на 30-годишната Ашли Греъм за периода на отчитане в размер на 5,5 милиона долара й отреждат почетното десето място в списъка на „Форбс“. „Социалните медии предоставят куп възможности на знаменитостите да създават собствено съдържание и да дават гласност на идеите си и те се възползват от тях“, казва Иван Барт от Ай Ем Джи Модълс. „Форбс“ отчита, че за посочения период намерилите място в Топ 10 красавици са заработили общо 109,5 милиона долара.

Източник: novini.bg

Facebook коментари
(Visited 115 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook