Lifestyle 

Слънцето се завръща и ни стопля. До петък „циганско лято“ и градуси до 25

През следващите три дни в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще се затопля, дневните температури ще се повишат значително и в петък максималните в цялата страна ще са около и над 20°, в отделни райони достигащи 24°-25°.

Съществено ще е повишението на температурите и в планините, ще са по-високи от обичайните за втората половина от октомври, съобщиха синоптиците от НИМХ.

Сутрешна мъгла и ниска облачност ще има на повече места в равнинната част от страната, като покрай Дунав и на места в източните райони ще се задържа до около обяд.

Днес през деня слабо ще се затопли и дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, по морето до 20-21. Сутринта ще бъде слънчево, но постепенно от северозапад ще се появява висока облачност.

Повишението на температурите ще продължи и в следващите дни. По-чувствително ще се повишат дневните стойности, като към петък на места ще доближат 24, 25 градуса. Ще се повишат слабо и минималните стойности и в повечето места опасността от слана ще отмине.

Ще бъде слънчево, на места в котловините и низините сутрин – с мъгли или ниски облаци, които с изгрева на слънцето бързо ще се разсейват. За кратко в събота ще се появи и усили вятър от запад – в Дунавската равнина умерен и временно силен.

В неделя облачността ще се увеличи, а температурите ще се понижат с няколко градуса и ще са около и под 20 градуса. Ще остане почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток, слаб до умерен.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 16 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook