Клюки от България 

Скръбна вест: К-19 уби бащата на Невена Цонева, а на нея й се наложи да…

Китайският вирус връхлита с пълна сила и популярните звезди у нас. Само преди ден братът на Тони Димитрова загуби битката с болестта, а фолкпевецът Константин и цялото му семейство го карат изключително тежко, Веселин Маринов се намира в болница, а гаджето на певицата Камелия – Цветин, едва прескочи трапа. Бащата на певицата Невена Цонева – прочутия музикант от Севлиево Цветан Цонев, познат сред колеги и приятели като Цъфа, е починал на 6 ноември след усложнения от Ковид-19.

За кончината на музиканта споделиха от Детски комплекс „Йовко Йовков“, където Цветан ръководеше успешна музикална школа. Дъщеря му по никакъв начин не е отбелязала семейната трагедия. Нещо повече, още на другия ден трябваше да събере сили и да направили немислимото.

Броени часове след като баща й почина, Невена Цонева трябваше да пее в шоуто „Маскираният певец“ по Нова тв. Смята се, че тя се крие зад маската на Булката. Въпреки траура, Невена се справи перфектно със задачата.

Цветан е доказал се музикант, музикален ръководител и създател на музикални таланти.

Най-големият му успех е дъщеря му Невена Цонева – първият музикален идол на България, днес част от екипа на Ку-ку бенд. В нея Цецо вложи цялата си енергия, обич, музикален талант и вяра, а днес тя се отблагодарява с успехи.

„Цъфче, ще ни липсваш приятелю! Прекрасен, брагороден и хрисим човек и приятел“, написа Нора Николаева, солистка на вече несъществуващия Естрадно-духов оркестър „Севлиево“.

„Един уникален човек, винаги добър, усмихнат, позитивен, невероятен музикален педагог и професионалист вече не е сред нас. Благодаря за всичко на което ме научихте и за това че винаги бяхте до мен и ме подкрепяхте!“, написа във фейсбук възпитаничка на Цветан.

Цветан Цонев е загуба за музикалния свят не само в региона на Севлиево. Създаде много таланти, показа на млади изпълнители пътя към музикалната сцена, научи младите колко е важно да вярваш в себе си, за да постигнеш мечтания успех и изведе много от тях до престижни международни и национални отличия.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 181 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook