Lifestyle 

Сибирски студ се спуска и ни сковава. С колко падат градусите и кога?

Днес валежите от дъжд от запад на изток ще спират, а облачността над западните райони ще се разкъсва. Ще духа до умерен западен вятър.

Минималните температури сутринта ще са от около минус 3 по високите котловини на запад до плюс 5 в югоизточните райони.

Облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса.

В четвъртък температурите сутрин ще са от минус 7 до минус 1, а през деня ще са от нула до 5 градуса. След обяд от запад на изток ще превали слаб краткотраен сняг, но преваляванията няма да бъдат значителни.

В петък застудяването продължава. Минималните температури ще бъдат от около минус 9 до минус 2 градуса. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще има места с отрицателни дневни температури. Стойностите за страната ще са от минус 3 до плюс 3 градуса.

Събота минималните температури ще останат от около минус 10 по високите полета до около минус 3 по ветровитите части на низините. През деня стойностите ще са от минус 4 до плюс 1 градус.

Най-студеният ден от седмицата ще бъде неделя, като сутринта ще има места с минимални температури под минус 10, възможни са стойности и до минус 15 градуса, предупредиха от НИМХ.

Много студено ще остане и в понеделник и вторник сутрин, но според предварителните прогнози във вторник през деня температурите ще се повишат слабо.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 12 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook