Lifestyle 

Седмицата започва с почти летни температури, но зимата ще напомни за себе си

Тази седмица времето ще е динамично. Страната ни ще попадне под влиянието на два последователни циклона. Първият ще премине западно и южно от България във вторник, а вторият ще го последва в четвъртък и петък.

Още днес през деня облачността ще е значителна над цялата страна. Температурите обаче ще останат високи – в интервала между 13 и 21 градуса. Очаква се вечерта да започне да вали в западната половина на страната, а утре, вторник, валежите да обхванат цялата страна.

С падането на температурите дъждът по високите места на Западна България, в Предбалкана и в планините ще преминава в сняг. Снежната покривка в равнинните райони няма да надвиши 10 сантиметра.

В планините ще има условия за интензивни и значителни снеговалежи. Влошаването на времето ще бъде последвано и от вятър в цялата страна.

Утре в много райони на страната той ще е силен. Очакват се пориви до 70-80 километра в час в планините, в Североизточна България и особено около Черноморието, на югоизток в района на Елхово-Тополовград, както и в района на Благоевград в Югозападна България. Утре на повечето места ще има обилен снеговалеж с натрупване на значителна снежна покривка в масивите на Западна България. Вятърът ще е силен със скорости до 60-70 километра в час.

В няколко области на страната се очаква опасно време. Предупреждението за жълт код ще е свързано с валежите от сняг и дъжд, които на места ще бъдат значителни.

Заради интензивните снеговалежи в планините след полунощ и утре са възможни усложнения в движението по планинските проходи в западната половина на страната – проходите Петрохан, Предела, Превала, Рожен и Пампорово.

Седмицата ще е динамична, но в никакъв случай ледена. Времето остава меко. По-хладно ще е във вторник, сряда и четвъртък сутринта. След това пролетта се завръща.

Източник: cross.bg

Facebook коментари
(Visited 22 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook