Горещо 

Сагата „Ричард Величков“ – инструкторът пребит заради скандала с „Липовон“?

Ричард Величков е бил пребит пред дома си. Случката е станала преди няколко дни, а вероятно причината е скандалът около добавката “Липовон”, която навлече на фитнес инструктора вече куп неприятности.

Според бивши колеги от веригата „Pulse”, в която Ричард работеше, преди да бъде уволнен, носителят на титлата “Мистър София” е бил нападнат по поръчка, пишат от Lupa.bg.

Според изданието поръчител бил един от производителите на опасната добавка “Липовон”.

От началото на тази седмица фитнес залите из страната са налазени от спешни полицейски проверки след скандала с добавката „Липовон“, разпространявана доскоро от фитнес инструктора Ричард Величков.

В полицията пък валят жалбите срещу него и опасните хапчета, които съдържат веществото суботрамин, което е напълно забранено за употреба и по състав наподобява амфетамина.

Очаква се материалите да бъдат докладвани в прокуратурата и ако се съберат достатъчно доказателства – Ричард може да бъде и арестуван и обвинен в незаконна търговия с „Липовон“-а.

До разплитането на схемата се стигна, след като гласност на случая даде Любомир Жечев – победител в друг риалити формат – „Къртицата“, който открито обяви във видео, че фитнес инструкторът умишлено заблуждава клиентите си, че продуктът е за отслабване.

Във въпросните клипове Жечев подробно разказа с факти и доказателства, че всъщност „Липовон“ не е от Мексико и освен всичко друго той е опасен за здравето.

У нас не съществува лаборатория, която да установи дали в хранителните добавки наистина има обявените на етикета билки или растения. Така контролът върху продажбата на анаболни стероиди у нас се превръща в илюзорно понятие.

Магазините за хранителни добавки, в които тайно се продават анаболи, се контролират от Агенцията по безопасност на храните.

Но пък те нямат правото да проверяват какво се търгува под масата.

Анаболните стероиди трябва да се контролират от Агенцията по лекарствата, но…

Реално търговията с тях тече в интернет и къде на шега, къде наистина – добавките са като проституцията – законът не ги забранява изрично, но и не ги регламентира съвсем ясно.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 376 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook