Горещо 

Росен Ангелов не е убиецът от Нови Искър, версията е подхвърлена, смята негов съкилийник

Росен Ангелов не е убиецът, който ликвидира цяло семейство в Нови Искър, а версията за него умишлено е наложена от разследващите. Това твърди Марин Ташков, бивш съкилийник на посочения за изпълнител на екзекуцията на шест души в новогодишната нощ, който беше открит мъртъв в неделя край село Луково.

В интервю за телевизия Bulgaria ON AIR Ташков заяви, че Ангелов не е човекът, когото описват – той никога не е бил във френския чуждестранен легион и изобщо не бил агресивен.

„Изобщо не е човекът, който е описан. Да, той е един човек с много силно произнесено его, човек, който счита, че светът се върти около него. Но това, което се разправя, всичките тези истории, че той бил в чуждестранния легион, че бил обучен човек, това са, извинявайте, това изобщо не отговаря на истината“, разказа Ташков.

Той каза, че прекарвал с Росен Ангелов достатъчно дълго време, за да научи някои подробности около биографията му и разказа за случай на спречкване между него и младо момче в ареста:

Росен си беше буквално набит. Това не е човек, който е трениран.

Ташков заяви, че е убеден, че Ангелов не е екзекуторът от Нови Искър:

Аз не че не вярвам, аз съм убеден. Изкарват го Рамбо, а този човек е на години. Този човек никога не е бил професионално трениран. И в цялата тази версия, ако ми разрешите, има – не пробойни, има направо огромни пропуски.

По думите му убийството е толкова брутално, че би го сравнил само с убийството на Бай Миле. Той разви версията, че за шесторното убийство са били необходими поне двама души.

„Намерете човек, който разбира от оръжие. Най-малкото този 22 калибър са изстреляни над 30 гилзи. Това означава 4 пълнителя и половина. Един пълнител е 8 патрона. Кога този човек е убил кучето, кога е разстрелял останалите. Това местене на трупове, оставяне на джипа до кладенеца, тефтерчето… Това е все едно Хензел и Гретел – Гретел е хвърляла камъчета по пътя, за да може да се стигне до това нещо. Няма логика. Плюс това профилът на този човек е на беглец. Той е осъждан за съвсем други неща. Тука го изкараха едва ли не сериен убиец. Няма такова нещо. Много са пробойните в тезата на разследването“, коментира Ташков.

По думите му в разследването има много „странни неща“, като това да убиеш шест души от ревност. Росен Ангелов би бил възможен изпълнител на това престъпление, ако вечерта е бил със семейството, въоръжен, провокиран и в момент на афект.

„Тук са коренно различни нещата. Това убийство е подготвено. За мен специално и при тази динамика на престъплението, е имало поне двама души“, коментира още бившият съкилийник на Ангелов.

По думите му Росен Ангелов не е социопат и е по-скоро човек, който „има афинитет към тази криминогенна среда“.

Ташков смята, че разследването е оставило без отговор въпроси:

Говореше майката на това момче, което е чуждо на фамилията, приятелят на убитото момиче, Боби. Тя каза, че звъняла на Нова година по телефона му, но някой отхвърлил разговора и затварял телефона. Това значи, че извършителят е бил в къщата. Какво стана с този телефон? Никой думичка не спомена за него. Другото, което е – ако някой е останал в къщата след убийството, той е търсил нещо. Според мен умишлено се подведоха хората, умишлено беше подхвърлена версията Росен. Тома е мое лично мнение“, каза Ташков.

По думите му се е случило това, което всички очаквали – „Росен да бъде самоубит, което се случи“.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари
(Visited 300 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook