Lifestyle 

Радвайте се още малко на слънцето. Дъждът се връща мощно от петък и…

Днес от запад ще започне увеличение на облачността – предимно средна и висока. Минималните температури сутринта ще са от 7 до 13 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, след обяд намаляваща до незначителна. В източните райони и в планините ще духа слаб, временно до умерен южен вятър. Максималните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 19 до 24 градуса.

През нощта срещу петък над северозападните и западни райони ще започнат превалявания, който в петък до обяд ще обхванат западните райони, а по-късно през деня и част от Северна България.

Минималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса, на места на изток – и по-високи, а дневните ще бъдат от около 20 на запад до 25 на югоизток, където ще духа до умерен югозападен вятър.

В събота преди обяд ще вали над централните и югоизточни райони, но около и след обяд валежите ще спират и там. С умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и температурите в събота през деня ще са от 16 до 21 градуса.

Застудяването ще продължи и в неделя, а и в началото на следващата седмица.

В понеделник минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, но ще има и места с мраз – отрицателни минимални температури. През деня максималните стойности ще бъдат от 11-13 по високите полета до 15-16 в низините и южните райони.

Според предварителните прогнози на НИМХ, слабо затопляне ще започне към средата на следващата седмица, но сутрин ще има повече и по-продължителни мъгли или ниски облаци.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook