Lifestyle 

Пролетен повей – южнякът приижда и покачва градусите. Днес до 23

Днес вятърът ще се смени с югозападен, в източните райони ще бъде до умерен и бързо ще се затопли. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 18 и 23 градуса. Ще бъде предимно слънчево.

По Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, в планинските масиви в Западна България – и временно до силен, запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

В четвъртък облачността от запад отново ще се увеличи, ще бъде висока и средна. Вятърът ще се ориентира от запад. Максималните температури ще бъдат с още 2-3 градуса по-високи.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 17 до 23 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен вятър, а в югоизточните райони – източен.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook