Lifestyle 

Пролет през февруари: Термометърът стига до 18 градуса!

Седмицата започва със слънчево и тихо време. Слаб вятър в Североизточна България. На отделни места около реките сутринта ще се образуват мъгли. Високи дневни температури в цялата страна. В ранния следобед днес стойностите ще са между 13 и 18 градуса. Най-хладно ще се усеща времето около Черноморието – около 12 градуса.

В планините – слънчево и топло. Вятър със скорост до 20-30 километра в час. Снежната покривка по курортите е повече от добра за всякакви зимни спортове. В района на ски зона „Узана“ в Стара планина – 50 см, в ски зона „Осогово“ – около 20 см, във Витоша на „Алеко“ – около 100 см, на „Боровец“ в Рила – около 160 см, в района на Банско в Пирин – между 160 и 200 см и в Пампорово в Родопите – около 190 см.

Топлото и сухо време тези дни се дължи на обширен антициклон, който ще се задържи до средата на седмицата. След това очакваме нахлуване на студен въздух от север. Вятърът ще се усили.

До четвъртък дневните температури ще са високи – над 10 градуса. След това обаче постепенно ще паднат драстично до нулата.

Източник: cross.bg

Facebook коментари
(Visited 25 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook