Lifestyle 

Последният филм на Лорина Камбурова излиза на екран

Филмът “ Блаженият “ с Лорина Камбурова излиза на огромен екран от 3 юни, оповестяват продуцентите от “ А Плюс Филмс „, пише HotArena.

Станимир Трифонов е режисьор на лентата. Двете основни функции са поверени на дебютантите на огромен екран Александър Тонев и починалата Лорина Камбурова. Това е последният български пълнометражен план с нейно присъединяване.

В памет на актрисата ще има специфична премиера в Русе, където е сниман кино лентата. Събитието е на 27 май, когато се навършва една година от гибелта ѝ.

В “ Блаженият “ вземат участие още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.

Режисьорът дефинира “ Блаженият “ като психическа любовна драма. Toвa e иcтopия зa 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в бъдещето, за първата му огромна обич, за забавната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди, за революционното му изобретение – лекрство за най-страшната по това време болест – туберколозата, пише България днес.

Сценаристът Емил Андреев казва, че книгата му „Боби Блажения и другият американец“, по която е създаден филмът, всъщност е по истински случай. Боби е реално съществуващ човек, когото той среща няколко пъти през живота си. Тази част от историята, в която Джон Кенеди идва в Лом, в хотел „Солун“, наистина се е случила. Прототипът на сервитьорката Катя също е реален персонаж. Истинското й име е Пръвка, която днес е на 92 години и живее в ломското село Мокреш.

Снимките на продукцията започват през 2018 г. и са изцяло в Русе заради уникалната атмосфера с автентична архитектура от първата половина на ХХ век, а благодарение на майсторството на оператора Кирил Проданов, филмът ни пренася в няколко епохи, разказват от екипа.

Източник: hotarena.net

 

 

Facebook коментари
(Visited 29 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook