Клюки от България 

Последни новини за състоянието на Деси Радева

Десислава Радева претърпя операция за отстраняване на мозъчна аневризма. Интервенцията е преминала успешно. Съпругата на президента е извън опасност и се възстановява, пише БЛИЦ, позовавайки се на OFFNews. Специалистите от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ вчера оперираха първата дама.

На 12 април тя постъпи в лечебното заведение с оплаквания. От болницата отказаха информация за състоянието й. След това стана ясно, че Радева е била приета след оплакване от силно главоболие.

По-късно бе съобщено, президентската съпруга е имала мозъчна аневризма. Това е разширение на мозъчните кръвоносни съдове в участъка, където стената е по-слаба. Тя може да се пукне и да кърви, а ако нараства, да оказва компресия и да притиска останалите мозъчни съдове.

Това обясни по повод друга интервенция доц. Станимир Сираков, един от най-добрите неврорентгенолози у нас, който е ръководител на Референтния център по мозъчно-съдови заболявания и сектор „Интервенционална рентгенология“ в отделението по образна диагностика към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

На 17 февруари 2021 г. бе съобщено, че съпругата на президента е с положителен тест за коронавирус. Но след това не бяха съобщени подробности за протичането на заболяването при нея, пише БЛИЦ.

Facebook коментари
(Visited 1 067 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook