Lifestyle 

Понеделник носи студ и ниски температури

В началото на тази седмица облачността отново ще е по-често значителна и ще превалява, в понеделник – главно в Южна България, във вторник – и на изток.

Вятърът ще се ориентира от североизток, втория ден в източните райони временно ще се усили.

Дневните температури отново ще се понижат, повече в източните райони и максималните ще бъдат предимно между 12° и 17°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но превалявания ще има чак през нощта срещу вторник по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

По планините ще бъде предимно облачно. Ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра от сняг. Ще духа до умерен западен вятър, който по-късно през деня в по-ниските части на планините ще се ориентира от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 4°.

В средата на седмицата вятърът ще се смени с югозападен, ще се усили и бързо ще се затопли. В сряда облачността ще се разкъса и намалее.

Повишена вероятност за слани има в понеделник и в сряда, когато минималните температури ще бъдат предимно между 4° и 9°, през първия ден на места и по-ниски.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 10 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook