Клюки от България 

Помните ли фолк дивата Валя? Превърнала се е в…

Фолкпевицата Валя, която беше истинска звезда в зората на попфолка, е сменила рязко курса и се е посветила на…Бога. Огнената певица, позната с хитовете „Ще горя“ и „Минало си ти“ живее своеобразен втори живот, в който духовното се извисява над материалното и преоткрива повелите на вярата във всяко свое действие.

„Библията преобрази начина ми на живот, мисленето и поведението ми! Откакто чета всяка вечер Евангелието, осъзнах и преосмислих много неща. Започнах да прощавам, укротих гнева и нервността си, успях и да потисна егото. Гледам на света с други очи“. Това споделя пред „България Днес“ Валя.

В основата на вярата стои майката на Валя, която носи Бог дълбоко в сърцето си. През годините певицата успява да попие от нейните възгледи и така постепенно започва обръщането си към Господ. Неслучайно така се ражда и най-новата й песен – „Молитва за България“. В нея тя пее:

„Господи, благослови България

Дай ни в душите мечти

И да гледаме с твоите очи.

Една земя като човешка длан

Един народ – красив, но разпилян

Иисусе, дай на народа си

Твойта любов и вяра ти“.

„Беше по време на локдауна. Една нощ се помолих на Бог да ми даде песен, в която да се пее за България, за вярата, за децата, за любовта и смирението, за избавление от пандемията. И малко по-късно тя дойде! В полунощ станах и започнах да творя. Така се роди „Молитва за България“, разказва за чудотворното събитие изпълнителката от Пловдив. А след като чула песента, ласкави думи за добре свършената работа към майка си изказала и 14-годишната й дъщеря Мария.

Друг вдъхновител за Валя се оказва покойният учител по вероучение Дерек Принс. В една от книгите си той разказва как американският президент наложил пост и молитва на цялата американска нация за благоденствие на САЩ и впоследствие на това Америка процъфтява.

Източник: marica.bg

 

Facebook коментари
(Visited 60 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook