Клюки от България 

Петя Дикова отсвири телевизията, иска дълъг отпуск по майчинство

Родилата преди по-малко от месец водеща на предаването „COOL…T” Петя Дикова се чувства отлично в новата си роля на родител. Телевизията изобщо не й липсва – щерката на Аня Пенчева и Сашо Диков не възнамерява да се връща бързо на работа, както направиха доста от колежките й. „Смятам да изкарам дълъг отпуск по майчинство”, споделяла тя пред познатите си.

Много хора поздравили Пипи за смелостта да отстъпи позицията си в шоуто на Би Ти Ви на по-младата и атрактивна Поли Гергушева. „22-ма души преброих, които ме питаха „Ти луда ли си да раждаш?”. Това бяха популярни личности, колеги… Явно професията телевизионер е много примамлива в тази държава. Щяла съм да си загубя мястото и едва ли не да сляза от трона.

Истината е, че след 20 години в телевизията, рейтинги, предавания, най-сетне срещнах любовта в лицето на Илия, забременях и открих истинският смисъл в живота”, казва журналистката. Днес тя не само, че иска да се връща работа, ами и не гледа как се справя заместничката й.

Мъжът й Илиян Любомиров много помагал в отглеждането на малкия Александър. Раздавал се и в домакинството, за може Петя бързо да се възстанови и да възвърне силите си. Бебето се появило с юнашко тегло – 4 кг и 260 гр. и се наложило Дикова да роди чрез секцио. Тя възнамерявала раждането да е по естествен път, но наследникът й се оказал твърде голям да излезе без операция.

Преди да зачене, Петя имаше сериозни здравословни проблеми и дори се страхуваше, че ще има усложнения с износването на плода.

Дикова страда от болестта на Хашимото, която засяга предимно жени в репродуктивна възраст и може да създаде редица проблеми в хода на бременността. Установено е, че засегнатите пациентки забременяват по-трудно и при тях съществува по-висок риск от спонтанни аборти, свързан с нарушената функция на щитовидната жлеза и общия имунен дисбаланс.

Петя била наясно с всички опасности, които носи заболяването й. Затова и не можела да си намери място от безпокойство. Въпреки че следяла състоянието си при специалист и го контролирала с медикаменти, тя дълго време не се решавала да забременее от страх да не пометне.

Заболяването, което има Пипи, започва постепенно, като в началото не се забелязват симптоми. После се появяват типичните проблеми, които съпътстват болестите на щитовидната жлеза – лесна уморяемост, разсеяност, сърцебиене, шум в ушите, изпотяване, подпухване. Всичките тези оплаквания са се появили и при Петя Дикова. Подобрение настъпило чак когато щерката на Аня Пенчева започнала да приема медикаменти в таблетна форма, които да компенсират недостига на хормони в организма й.

За щастие водещата имала огромната подкрепа на любимия си Илиян. Той от самото начало бил убеден, че опитите им за бебе ще се увенчаят с успех. Петя споделяла пред приятелки, че е благодарна на съдбата, задето след толкова несполуки в интимен план най-сетне е срещнала подходящия мъж.

Още в четвъртия месец на бременността младите родители узнали пола на детето и започнали да умуват варианти за име. Спрели са на Александър, защото е благозвучно и носи силна мъжка енергия. А и кръщавайки така сина си, тв водещата щяла да почете баща си – журналиста Сашо Диков, пише ‘Уикенд“.

Източни: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 41 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook