Горещо 

Печални детайли: Силва Зурлева празнувала Нова година до 4 сутринта, мъжът ѝ Минко я открил бездиханна

Както е известно, журналистката и бизнес дама Силвия Зурлева почина в къщата си в село Ковачевица. Сигнал е подаден до Спешния център в 9,50 часа в първия ден на Новата година, съобщава „Труд“. Съпругът й Минко я открил бездиханна до стълбите на старинната къща.

На място веднага са пристигнали полиция и медици, които са установили, че жената е паднала по стълбите и е починала от фрактура на гръбначния стълб. Нелеп инцидент е това, няма никакви сигнали за насилие, категорични са от полицията.

Зурлева и съпругът й са празнували до 4 часа сутринта, имали са приятели на гости. Фаталният инцидент е станал около 9,30 часа сутринта. Първа официална информация за трагедията със Силва Зурлева

Професионалната биография на Зурлева е свързана предимно с Нова телевизия, на чието управление посвещава близо 20 години. Родена е на 26 февруари 1958 г. в Кюстендил. Завършила е СУ “Св. Климент Охридски” със специалност българска филология и новогръцки език и литература. Дипломира се със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема “Морето в съвременната гръцка поезия”.

Преводач е на художествена литература, пише рецензии за книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка “Антена България”, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия.

От 2009 е член на Управителния съвет до 8 май 2019 г. Ще запомним Силва Зурлева като интелигентен, културен, мил и внимателен човек. Тя оставя съпруг Минко, дъщеря Мила, зет Августин и малък внук Алексей.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 3 468 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook