Горещо 

От последните минути: Арестуваха Николай и Евгения Баневи в Париж!

В 8:50 часа сутринта в град Ница са задържани Евгения и Николай Баневи. Това съобщи пред журналисти шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев. От думите му стана ясно, че задържането е станало след издадена от компетентните български власти европейска заповед за арест.

Разследването срещу тях е от около 2 месеца. Гешев благодари на компетентните френски власти, които са съдействали на българските органи.

„Има досъдебно производство в Специализираната прокуратура за престъпление по член 321, ал. 6 от Наказателния кодекс за длъжностни присвоявания, пране на пари и данъчни престъпление. Задочно към наказателна отговорност са привлечени 2 лица. Основният обект на разследване то е източване на приватизираното предприятие „Полимери”. От 1800 работещи там се изхранват 0 семейства”, поясни Гешев.

„В момента се провеждат претърсвания. Ще се проведат претърсвания и във Франция“, разкри шефът на спецпрокуратурата.

Той обеща повече подробности по случая да бъдат съобщени след няколко дни. В момента се извършва проверка в завода на Баневи в „Полимери“, полиция има и в баровското им имение в „Бояна“. Разследване върви и в офисите на Баневи.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 178 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook