Lifestyle 

Опасно време в половин България

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари – още ще се понижи. През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра – от сняг. Отново повече като количество ще са валежите в западните райони и Рило-Родопската област, сочи прогноза на НИМХ.

Жълт код за опасно време е обявен в част от страната. Във Видин, Монтана и Враца ще има превалявания от сняг и дъжд и предупреждението е за образуване на поледици.

Валежи от дъжд, а над 1000 метра – от сняг предупреждават за Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора. Очакваните количества са между 25 и 35 л/кв.м. В Северозападна България поради ниските температури в приземния слой са възможни поледици. В Източна България ще духа умерен вятър от югоизток и там ще е най-топло. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, в Източна България до 12-14 градуса. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в Източна България до 7-8 градуса.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи от сняг, под 1000 метра – от дъжд. По-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа силен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 3 градуса, на 2000 метра – около минус 2 градуса.

Източник: cross.bg

Facebook коментари
(Visited 18 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook