Lifestyle 

Облачна седмица: Слаби валежи, гъсти мъгли… Есента се настани трайно

Следващата седмица времето над страната ще е есенно, с облаци, мъгли и слаби превалявания на отделни места.

Днес ще остане облачно, на места със слаби превалявания. Вятърът от североизток ще бъде слаб, на места в северните и източни райони на страната- до умерен. Температурите сутринта все още са сравнително високи – от 6 до 11 градуса.

Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса, в крайните югозападни райони – до 18, съобщиха синоптиците от НИМХ.

В четвъртък ще остане облачно, а температурите ще бъдат без съществена промяна спрямо тези в сряда. Почти без валежи.

В петък по-значителна облачност ще има над южните райони. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните – от 11 до 16 градуса.

В събота минималните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса, малко по-високи по морския бряг. Облачността ще намалее до незначителна, но сутрин на много места в низините и котловините ще се образуват мъгли, които ще се задържат до следобедните часове. Дневните температури ще са от 11 до 15 градуса.

В неделя повече облаци ще има над източните райони. Минималните температури ще са от около 1 по високите полета до 6-7 градуса. В източните райони ще духа слаб вятър от североизток. Дневните стойности ще останат от 10 до 15 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето в понеделник и вторник. Сутрин над части от низините ще има мъгли и ниски облаци, а в планините ще има и слънце. Минималните температури ще са от около 1-2 до 6-7 градуса, а дневните стойности от около 10 до 15, в местата с мъгли – малко по-ниски.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook