Lifestyle 

Няма шега, няма измама! Най-добрите първоаприлски лъжи в историята (II-ра част)

4. Айсберг край Сидни

1-ви април 1978 г. : Гигантски айсберг се появи на пристанището в Сидни. Жителите на града са очаквали пристигането му, след като местният авантюрист и милионер Дик Смит широко популяризирал намерението си да докара огромен айсберг в Сидни. Той обявил, че ще превърне огромния леден блок в малки ледени кубчета, които смята да продава по десет цента.

В рекламата си Дик Смит набляга на полезните свойства на чистата вода от Антарктика. Броени минути, след като айсбергът пристига на пристанището в Сидни се оказва, че това е само манипулация. При стоварването на огромния леден блок завалява и събралата се тълпа разкрива манипулацията. Дъждът отмива пяната за гасене на пожари и крема за бръснене от предполагаемия айсберг и разкрива конструкцията от бели пластмасови листове.

3. Изригването на вулкан

1-ви Април 1974 г. : Жителите на град Ситка в Аляска са неприятно изненадани от първоаприлската утрин на 1974 г. Облаци черен дим се издигат от кратера на спящия вулкан Еджиком. Хората започват да напускат домовете от страх, че вулканът отново може да изригне. За щастие се оказа, че не природата е отговорна за пушека. Местен шегаджия на име Порки Бикар е събрал стотици стари гуми в кратера на вулкана и ги е запалил. Издигащите се облаци черен дим, успяват да заблудят жителите на града, че вулканът се готви да изригне. Местна легенда твърди, че шест години по-късно жител на Ситка изпраща следното съобщение на Бикар : „Този път сте отишли твърде далеч!“.

2. Цветна телевизия

1-ви април 1962 г. : Жителите на Швеция много искали да гледат цветна телевизия. По това време в страната телевизионните предавания били само черно-бели. На 1 април 1962 г. техническият експерт на шведската телевизия Киел Стенсон съобщава на зрителите, че с една нова технология биха могли да превърнат черно-белия приемник в цветен. Стенсон обяснява на зрители, че всичко, което трябва да направят е само да опънат найлонов чорап върху телевизора си и картината ще стане цветна. В ефир той дори демонстрира новаторската технология.

1. Спагетено дърво

1-ви Април 1957 г. : BBC съобщава, че в Швейцария отглеждат спагетени дървета, като тази година е постигната дори рекордна реколта.

Материалът е придружен с кадри, на които се вижда как швейцарски селяни прибират реколтата от спагетените дървета. Хиляди зрители повярвали на репортажа и заливат редакцията на BBC с въпроса как биха могли да се сдобият със спагетено дърво и как да се грижат за него. От телевизията шеговито отговарят: „поставяте спагети в консерва доматен сос и се надявайте да поникнат скоро“. Дори и генералният директор на Би Би Си си признава, че след като видял репортажа е повярвал и дори е търсил повече информация за тези чудни дървета в няколко енциклопедии.

 

Facebook коментари
(Visited 124 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook