Клюки от света 

Ново зверско меле на пътя! Този път адска катастрофа претърпя певицата Емилия!

Късно снощи се разбра притеснителната новина, че певицата Емилия е тежко катастрофирала. При инцидента заедно с нея е пътувал годеника й Жорж Башур. Автомобилът е шофирал млад мъж, чието състояние е най-тежко.

Първоначалната информация гласеше, че един от хората, които са пътували в автомобила, е с опасност за живота. Това е шофьорът на певицата. Той е в реанимацията в изключително тежко състояние с черепно-мозъчна травма и гръдно-коремна травма и опасност за живота. Емилия е настанена в клиника по хирургия с гръдна травма.

Годеникът й Жорж Башур е с лицева травма в лицево-челюстна хирургия. И двамата са без пряка опасност за живота. Тази сутрин от болница „Св. Анна“ заявиха, че двамата отказват коментар за случилото се.

„Не искат никой да говори с тях. Нормално е, хората са пострадали тежко. Днес ще има брифинг на болницата“, поясни говорителят на лечебното заведение пред Нова телевизия.

Междувременно се разбра, че тежкият инцидент е станал на 37-мия километър на магистрала „Тракия“. Катастрофата се е разиграла в платното, което води към Пловдив. Шофьорът на колата е бил 19-годишен младеж. Той е шофирал с изключително висока скорост на мокра настилка. Получил се е тъй нареченият „аквапланинг“.

По непотвърдена информация шофьорът е син на годеника на певицата. Аквапланинг е възникването на хидродинамичен клин в основата на контакта на гумата на автомобила. Това означава напълно или частично да се загуби сцеплението, предизвикано от наличието на воден слой, отделящ гумата на автомобила от пътната повърхност.

При това транспортното средство става неуправляемо. Това става когато колелото не успява да отстрани водата от мястото на контакта с пътната настилка. Колкото по-голям е водния слой и по-малка дълбочината на протектора на гумата, толкова по-голяма е опасността от аквапланинг.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 125 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook