Горещо 

Нови разкрития за Ветко Арабаджиев: Има ли шанс пак да се измъкне от правосъдието?

Милионерът Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела се укриват в Испания. След като разбраха, че ги разследват, те на пожар се изнесли от луксозното си имение в Сен Тропе. Заедно с бегълците са и двете им деца.

Синът им Вълчо бе задържан малко след началото на операцията. В сейфа му бяха открити 2,5 милиона лева в брой.

Той обаче бе освободен срещу смешната сума от 20 000 лева. При желание от страна на българските полицаи испанските им колеги могат да предадат бегълците. Но дори и след задържането си Ветко Арабаджиев има огромен шанс да отърве панделата.

Според разследващите доказателствата срещу него и престъпленията му може да се окажат недостатъчни, за да бъде арестуван. Данните за реалните му приходи от захарния завод в Пловдив няма да е достатъчно доказателство.

Освен това парите са изпрани чрез различни фирми, които по документи нямат нищо общо с името на Ветко Арабаджиев.

Собствениците на тези дружества са или пенсионери, или роми. Империята на милионера „Виктория груп” също не е на негово име. Тя включва единадесет хотела, които принадлежат на офшорна компания. Нейното име също се пази в дълбока тайна.

Днес магистратите ще разглеждат мярката за сина на Ветко Арабаджиев-Вълчо.След като бе освободен след паричната гаранция, топ прокурора Иван Гешев обяви, че ще се обяви против това решение. Дори ще организира протест с искане Арабаджиев-младши да бъде вкаран зад решетките.

Днес се очаква съда да поиска задържането на младия Арабаджиев. Магистратите ще мотивират искането си с вероятността наследника на Ветко Арабаджиев да се укрие, както го направи баща му.

Източник: kliuki.ws

Facebook коментари
(Visited 305 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook