Lifestyle 

Новата седмица започва с пролетни температури

Днес в Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минимални температури, в повечето райони, между 3 и 8 градуса; максимални – между 12 и 17 градуса, в северозападните райони – отново по-ниски, в София – около 10 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: между 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над Рило-Родопската област. Ще духа слаб, по високите части – умерен, югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 9 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони – от изток-североизток, и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.

През нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м – сняг.

В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество – в Южна България.

dariknews.bg

Facebook коментари
(Visited 21 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook