Lifestyle 

Носете си чадър: Задават се дъжд и облаци!

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи, вечерта ще започне да се повишава.

През нощта увеличението на облачността от запад ще продължи и до сутринта ще обхване почти цялата страна. Дъжд ще превали на места в Северозападна България. Вятърът временно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, прогнозират от НИМХ.

Утре ще е предимно облачно, на много места – с превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен, от запад-югозапад, като вечерта в Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще се задържи топло за сезона, с максимални температури между 7 и 12 градуса.

Над планините ще е предимно облачно, с превалявания от сняг, под около 1300 метра – от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще започне да се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра – около минус 3 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 13 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook