Семейство 

Направете си перфектния снежен човек!

Появата на снега винаги е повод за радост у малки и големи. Бой със снежни топки или пък снежна снимка. Игрите в прясно навалялия сняг винаги привличат и деца, и родители. Изтръпналите, мокри ръце, вървят със звънкия ни смях. „Да направим снежен човек“ предложи някой. „Хайде! Ще бъде голям. С морков за нос и въглени за очи.“ Но, много често, очакванията ни се разминават силно с резултата. Мечтания снежен приятел трудно се доближава до Олаф от „Замръзналото кралство“.

Понякога дори е трудно да оприличим на какво точно прилича. Е, ако, все още се надявате тайно, че тази зима ще постигнете съвършенство вижте няколко бързи и практични съвета, с които да направите перфектния снежен човек като от фантазиите Ви.

Осигурете достатъчно сняг

Да, снегът е основният ни консуматив, за това трябва да е достатъчно особено, ако снежният човек ще бъде голям. Също така е важно и качеството на снега. Ако той е рехав, вероятността да направим голям снежен човек става минимална. Ако снегът е прекалено сух, то можете да го намокрите. Така ще го оформите по- лесно.

Открийте правилното място

Дайте на снежния си човек идеалната локация. А това означава да го направите на място, на което ще издържи, колкото се може по-дълго. За целта мястото е желателно да бъде сенчесто. Все пак искаме и другите да го видят, нали?

Старайте се спазвате структурата

Съотношението е много важно, да, дори и тук. Ако го нарушите, то снежко трудно ще пази равновесие. За това се стремете винаги най-голямата топка да е отдолу, втората да е по-малка, а трета- най-малка.

Следете за неравности

Джим Сиско, създател на най-големия снежен човек в света споделя, че всяка снежна топка трябва да се сплесква преди отгоре се постави следващата. По този начин снежният човек ще има по-голяма стабилност.

Бъдете креативни с декорацията

Пуснете въображението си на свобода. Не се страхувайте да добавяте нови елементи в структурата на снежния човек. Дайте му фънки шапка или коледен пуловер, а защо не и кръпки или пък „зачервени“ бузи.

Дори и да не успеете да направите най-перфектния снежен човек, най-важното не забравяте да се забавлявате!

Facebook коментари
(Visited 287 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook