Риалити 

Нахакана, но се издъни: Желязната лейди на „Мастършеф“ разплака Таралежков

Нахакана, но се издъни: Желязната лейди на „Мастършеф“ разплака Таралежков
Френското ястие „кордон бльо“ се оказа последното, което тя приготви в легендарната кухня.

Дори в най-напрегнатите моменти 35-годишната учителка от Пловдив Даниела Райкова поддържаше завидно ниво на спокойствие и хладнокръвие. Това обаче се оказа и главната причина, поради която в събота тя върна престилката си.

Въпреки че Даниела успешно повтори авторската рецепта за патешко магре на chef Кустев по време на неговия мастър-клас, тя не успя да се спаси от елиминация. На отборната битка, където трябваше сама да приготви основно ястие за 10 души, кулинарката издаде почти сурово свинско месо и отново не успя да се качи на балкона.

Така на пловдивчанката й се наложи да се изправи на елиминация, а борбата за оставане в надпреварата се състоеше в приготвянето на класическо френско ястие. „Кордон бльо“ някога е било сервирано на рицарите от най-аристократичния рицарски орден във Франция и затова изисква високо ниво на професионализъм. Даниела подходи към готвенето с традиционната си самоувереност и дори когато рулото й се отвори в тигана, тя не сметна за нужно да го замени. Тази нейна грешка й коства участието в този сезон на MasterChef.

Chef Таралежков я изпрати с думите: „Никога не се страхуваше да експериментираш. Това ми харесва ужасно много. Ти си вероятно най-стабилния участник в този сезон. Нищо не можа да те разклати психически. Истинска Желязна лейди“, а напускането й се прие емоционално от повечето участници.

„Аз съм седма от най-добрите хоби-готвачи в България. Това за мен е огромно постижение и мога да се гордея с всичко, което направих в MasterChef“, заяви Даниела.

Източник: marica.bg

Facebook коментари
(Visited 23 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook