Горещо 

Мюсюлмански духовник публикува ръководство …за биене на съпруги

Гневна вълна се надигна след като мюсюлмански духовник от страната домакин на Световната купа по футбол Катар засне и публикува шокиращо ръководство за това как мъжете трябва да бият съпругите си. Видеоклипът показва Абд ал-Азиз ал-Хазрадж, който демонстрира как да „бъде наказана“ жена в съответствие с ислямския закон.

Ал Ансари дори е качил кадрите в YouTube. За видеото той използвал момче на училищна възраст, наречено Найеф, за да покаже върху него как да се бие „от любов“ – така жената може да почувства „силата на мъжа“.

След това духовникът казва, че някои жени се радват да са омъжени за „жестоки и силни съпрузи“. Ал-Хазрадж обаче предупреждава: „Някои хора удрят по лицето… Това не е позволено“.

В ръководството той казва: „Пророкът Мохамед… Виж колко милостив е Ислямът. Пророкът забранява да се удря лицето. Той забранява на мъжете да бият жените си по лицето. Пляскане по лицето, удряне в главата, разбиване на носа – всичко това е забранено. Биенето е за дисциплина“.

Ал-Ансари започва урока с продължителност 3 минути и половина като казва, че боят трябва да бъде лек и безболезнен и трябва да накара съпругата да усети мъжествеността и силата на съпруга си, както и собствената си женственост. След това Ал-Ансари демонстрира как да бие съпруга върху Найеф, като го удря по раменете, хваща го и го разтърсва, и казва силно: „Казах ти да не напускаш къщата! Колко пъти трябва да ти кажа“.

Духовникът продължава: „Скъпи зрители, много хора – особено онези, които са женени – биха искали да знаят как да победят съпругата си. Необходимо ли е да биете жена си? Трябва ли човек да бие жена си всеки ден? Не. Първо, трябва да разберем, че мъжът е водач на къщата. Лидерът има власт, точно като мениджър на компанията.

Ръководителят на къщата може да реши да дисциплинира жена си, за да може животът да продължи напред. Как съпругът бие жена си? Това трябва да е дисциплинарно биене от любов. Той я обича. Но първо, той трябва да я увещава – с други думи, трябва да я посъветва.

След това трябва да се въздържа от споделяне на леглото с нея. Ако всичко това не помогне, ние започваме биенето като последна инстанция. Това е безболезнен бой, който не оставя синини или причинява кървене. Боят, както току-що показах върху Найеф, е истинското нежно биене в исляма“.

Организаторът на Световното първенство по футбол – ФИФА – вече е под кръстосан огън , за това, че е позволил провеждането на турнира през 2022 г. в страна, където хомосексуалността е незаконна. Сега видеото на Абд ал-Азиз ал-Хазрадж провокира още негативни коментари.

Източник: cross.bg

Facebook коментари
(Visited 42 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook