Lifestyle 

Мразовита сутрин – до минус 12°C. Снегът спира, слънцето се показва

Днес вятърът ще отслабне, в Дунавската равнина ще е от изток-североизток – до умерен, в Южна България ще стихне.

Сутрешните температури ще се понижат още, в районите в Северна България, където снежната покривка ще се задържи, до около минус 10 градуса – минус 12 градуса, в останалата част от страната ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, по Черноморието – около нулата.

Над Северна България облачността ще бъде значителна и на отделни места в североизточните райони ще прехвърча сняг, докато над по-голямата част от Южна ще бъде предимно слънчево.

По-късно през деня от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, все още без валежи. Дневните температури ще са между 0 и 5 градуса, в отделни райони на Северна България – и малко под нулата.

В четвъртък от юг-югозапад над страната ще започне да се пренася топъл въздух и дневните температури слабо ще се повишават, сутринта в повечето райони ще е все още мразовито.

В равнинната част от страната ще бъде с ниска облачност или мъгла, в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи висока облачност, съобщиха синоптиците от НИМХ.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 22 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook