Lifestyle 

Мрачно и мъгливо! Кои дни ще вали и какви ще са градусите?

Днес от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които през деня ще обхванат част от западните и централни части на страната, но валежите ще бъдат слаби в повечето райони.

Минималните температури сутринта ще бъдат от 8 до 13 градуса. Максималните ще са от 12 до 14 градуса в източните райони и до 17-19 в западните и северозападни части на страната.

В сряда ще се появи слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър.Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, съобщиха синоптиците от НИМХ.

През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са от 11 до 16 градуса. На места е възможно да превали съвсем слаб дъжд.

В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 8 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна. Вятърът на запад ще стихне, а в източните райони ще бъде слаб, от север-северозапад.

В петък облачността ще остане значителна. на отделни места ще превали слаб дъжд. минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните – от 9 до 14 градуса.

В края на седмицата в приземните въздушни слоеве от североизток ще прониква по-студен въздух. Процесът, освен слаби ръмежи на места, няма да донесе съществени валежи, но ще понижи още малко температурите, а мъглите и ниските облаци ще се задържат на повече места през по-голямата част от деня.

В събота и неделя ще бъде хладно, в низините и котловините – с мъгли и ниска облачност. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 5 градуса, а дневните най-често от 7 до 12 градуса, на местата с мъгли и ниски облаци – малко по-ниски.

Източник: glas.bg

Facebook коментари
(Visited 28 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook