Клюки от България 

Милко Калайджиев изживя голям ужас заради нападение СНИМКА

Милко Калайджиев изживя голям ужас наскоро заради неочаквано нападение в стопанисвания от него язовир край Мезек. Там поп фолк изпълнителят отглежда патици.

Наскоро обаче, за негов ужас, лисици и чакали се възползвали от сушата заради намалялата в язовира вода, и изяли 9 от пилетата на най-известния мустак в България.

„Породата е неми патици, известни още и като мускусни. Те обичат свободните пространства и затова Милко ги гледа край язовира“, разказва пред „Телеграф“ Калайджиев, на когото в момента му останали само 18 от 27 патици.

Тази порода патици яде всичко и хич не е претенциозна. Милко ги храни с жито и царевица, а те си пасат и тревички. Като застудее много, той ще ги прибере в специално изградена кошара. Милко обаче казва, че няма да ги коли за месо, защото му е тъжно да ги яде, като ги е гледал преди това.

Преди време Калайджиев имал няколко гъски и 20 кокошки, които ползвал за яйца. Но му било трудно да ги гледа покрай участията си и трябвало животинките да бъдат заклани. Една баба от Мезек направила от тях буркани, но Милко не хапнал нищо, защото му било тъжно. Раздал ги всички на приятели.

Взел си много добро женско куче пазач да разгонва лисиците, което родило 8 кученца навръх 8 март, когато обявиха карантината в държавата. „Съвпадение“, казва певецът. Раздал кучетата, дори и майката.

Легендарният мустак на фолка не знае какво ще прави с прочутия си бостан, ако язовирът не се напълни и тази година. Преди в него гледал дини, пъпеши и домати, ама догодина не е ясно какво ще прави.

Източник: blitz.bg

 

Facebook коментари
(Visited 504 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook