Lifestyle 

Милен Цветков се връща на екран при Слави Трифонов?

ТВ водещият Милен Цветков се завръща на екран със свое авторско предаване в новия проект на Слави Трифонов, който ще стартира след изборите. Поне това гласят последните медийни слухове.

„Нищо не мога да отговоря на този въпрос на този етап. Както и дали ще водя предизборно студио в онлайн пространството. Предполагам, че ще остана в журналистиката, но не съм сигурен, зависи“, лаконичен беше той пред Галерия.

След като Нова ТВ свали предаването му миналото лято той беше поканен от Слави да води рубрика в несъществуващото вече „Шоуто на Слави“. Двамата се познават от ерата на „Ку Ку“, но явно предложението на Трифонов тогава така и не го удовлетворило. След това Цветков получи още няколко оферти за работа, едната от които в „България он еър“.

Покрай изборите той се изявяваше като водещ в интернет канала на „Демократична България“ като представяше кандидатите им. В последните месеци се говореше, че Милен се е приютил отново под крилото на отколешния си приятел – скандалния бизнесмен Димитър Пачеджиев, който е кръстник на сина му Боян.

Според слуховете крупният производител на салами и консерви с русенско варено направил кабинет на телевизионера в офиса си на бул. „Стамболийски“ и Цветков му помагал за бизнеса. Той има опит в областта като работи за Пачеджиев в средата на 90-те години на миналия век. Тогава журналистът напусна БНТ след скандал със сегашния вицепрезидент Илияна Йотова. И повече от година беше началник на колбасарския му цех в село Горни Лозен.

Сега обаче Цветков се грижел за чуждестранната кореспонденция на месарската компания. Но телевизията му липсвала и това било временна работа. Милен има дълга биография и журналистическият му път никога не е бил лек. Неведнъж е бил уволняван или принуждаван да напуска телевизиите, за които работи.

След промените си изкарва хляба като барман в столичното заведение „Коко“. Често общува с бившия си съученик Камен Воденичаров, който му предлага да се пробва в телевизията. По това време Камен вече е сред основателите на „Ку-ку“ по БНТ. Така Цветков попада в екипа му като прави анкети по улицата.

Легендата на БНТ Бригита Чолакова го харесва и го привлича в своя „Телевизионен неделник“, в който тогава се теглят числата от тотото, а журанлистът известно време отговаря за тази рубрика. След това постъпва в новините. Първо е репортер, а после става и водещ на „По света и у нас“. По Виденово време обаче се изпокарва с тогавашната шефка Илияна Йотова и напуска.

Известно време се пробва като управител на пловдивското заведение на Камен Воденичаров „Казабланка“, като първата му работа е да уволни 13 келнера накуп. В началото на 1997 се връща в БНТ като репортер в „Отзвук“. Няколко месеца по-късно отново води „По света и у нас“.

Три години по-късно Силва Зурлева го кани в Нова ТВ, където започва да води сутрешния блок. И успява да раздвижи „мъртвия“ часови пояс. Пръв въвежда и открити телефонни линии. През 2008 дори смени Ники Кънчев като водещ на Биг Брадър.

Източник: hotarena.net

Facebook коментари
(Visited 37 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook