Клюки от България 

Лили Иванова пръсна 160 бона за авторски права

Естрадната прима Лили Иванова твърди, че вече е изрядна и не дължи на никого и стотинка. Примата се похвали, че не дължи нито стотинка за авторски права – пише в. „Уикенд“. В свое радиоинтервю естрадната легенда гордо заяви, че плаща всеки лев, който е длъжна да изплати – отбелязва изданието.

Според източници на вестника примата е дала над 160 000 лева само за права на авторите на песните си. Тя вече съвестно превежда процент от всеки свой концерт на хората, създали хитовете й.

А доскоро изобщо не беше така… Преди 10 години естрадният изпълнител Асен Гаргов, който вече е покойник, изпрати нотариална покана до Лили Иванова и й забрани тя да пее негови песни. Той бе автор на 30 знакови парчета от нейния репертоар, сред които са и хитовете „Детелини“ и „Самота“. Приживе композиторът се жалва, че певицата не е плащала за авторски права на създателите на песните си и той не бил получил и стотинка за композициите си.

През 2006 г. легендарният композитор Митко Щерев също забрани на Лили Иванова да изпалнява песните му, защото също не е получил пари за авторски права. През 2010 г. двамата дори се изправиха един срещу друг в съдебната зала.

Сега обаче примата е изрядна и се заклева, че всеки получава от песните й това, което му се полага.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари
(Visited 38 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook