Клюки от България 

Лили Иванова погребва тайно голямата си любов

Композиторът Иван Пеев, който е голямата любов на Лили Иванова, ще бъде погребан тайно, защото по всяка вероятност ще присъства и самата прима, твърди „Телеграф“. Певицата от години не ходи на поклонения на свои колеги, защото се страхува да не бъде снимана отблизо, за да не й се видят бръчките, които старателно крие на официалните си фотоси.

Този път обаче може би ще направи изключение, тъй като покойникът е повече от специален – за него тя казва, че е единствения мъж, когото е обичала истински.

По следното желание на музиканта е било да бъде изпратен в последния му път само от най-близките, тухо и кротко, така както и живя. Затова само едва няколко човека, които се броят на пръстите на едната ръка, са поканени на опелото, което по всяка вероятност ще бъде утре.

Ванко Пеев, както го наричат в музикалната гилдия, издъхна на 81-годишна възраст в събота, 24 ноември. Той е починал в дома си, без много да се мъчи. Въпреки че имаше куп здравословни проблеми през последните години, той се държеше до последно и всеки вторник се срещаше с най-близките си приятели от бранша. Някой път пропускаше, тъй като от време на време го приемаха в болница, за да го стабилизират.

Преди 4-5 дни обаче състоянието му рязко се влошило. Не можел да стане от леглото, започнал все по-трудно да говори. Единственият му син организирал така работата си, че да може да я върши от вкъщи, за да е близо до баща си и да се грижи за него.

В събота по някое време наследникът забелязал, че татко му не диша и извикал лекар да констатира кончината му.

„Говореше ми за смъртта в последно време. На 2-3 пъти влизаше в Александровска, а след това ми сподели: „Да знаеш, че не се страхувам“. Обичаше да се шегува на тази тема като казваше: „Щом никой не се е върнал от там, сигурно е по-хубаво“, разказа поетът Георги Начев.

Източник: blitz.bg

Facebook коментари
(Visited 524 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook