Клюки от България 

Лили Иванова почисти дома си и дари над 300 книги на Кубрат

Лили Иванова направи есенно почистване в дома си и в един момент се оказа, че е затрупана с книги, от които се чуди как да се отърве. Естрадната икона реши да се направи на благотворителка и гръмко обяви, че дарява над 300 тома на родния си град. Тя телефонирала на зам.-кмета Алкин Неби и му казала, че иска да изпрати томовете от колекцията си за Деня на будителите на местното читалище.

„Съвременни български автори като Карабашлиев, Иванила Самуилова виждам, ето я „Жажда”. Прави впечатление, че много книги от сферата на изкуството има. Руска култура, за художници също. Също и много исторически български политически личности и от другите страни също са застъпени”, обясни библиотекарката Стефка Явашева. Редовните читатели веднага проявявили интерес, още повече, че томчетата били с лично посвещение към Лили, а книгите в колекцията били доста разнообразни. Всички книги от дарението ще се съхраняват в специална секция в библиотеката в Кубрат.

Лили от край време обича да се освобождава от ненужните си вещи, правейки дарения. Особено лошо впечатление направи навръх рождения си ден, когато дари част от вече дарените й поувяхнали букети на докторите от Александровската болница, писа Уикенд.

Facebook коментари
(Visited 34 times, 1 visits today)

Related posts

Харесайте ни във Facebook